Recept i priprema / Kako pripremiti krumpir s vrhnjem?

Image

Krumpir u kombinaciji s vrhnjem razgalit će sva vaša osjetila. Kako pripremiti krumpir s vrhnjem?

3.4.2022.
15:54
VOYO logo

Krumpir sa vrhnjem prilog je koji će vas oduševiti. Priprema ovog jela nije zahtjevna, a jelo je gotovo za sat vremena. Kako pripremiti krumpir sa vrhnjem?

Sastojci za pripremu krumpira sa vrhnjem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 lovorova lista
  • timijan
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 g maslaca
  • 2 kg krumpira

Krumpir sa vrhnjem priprema:

Za pripremu krumpira s vrhnjem najprije istucite lovor i timijan, a zatim stavite u lonac s vrhnjem, muškatnim oraščićem i polovicom režnja češnjaka. Začinite izdašno. Pustite da zavrije, a zatim kuhajte dvije minute. Ostavite sa strane da se smjesa ohladi i natopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pećnicu nakon toga zagrijte na otprilike 180 stupnjeva Celzijevih. Prerezanu stranu preostale polovice češnjaka pospite soli i njome istrljajte unutrašnjost velike pravokutne zdjelice za gratiniranje. Posudu lagano premažite maslacem. U loncu otopite preostali maslac koji ćete koristiti za krumpir s vrhnjem.

Krumpir tanko narežite i složite u hrpe. Raširite ih po posudi, koristeći ih samo onoliko koliko će dobro ispuniti posudu. Toplo vrhnje procijedite preko krumpira, pritišćući začinsko bilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite sat vremena ili dok krumpir ne bude pečen i hrskav na vrhu. Nakon pečenja, vrući krumpir s vrhnjem premažite maslacem. Ostavite da se hladi oko deset minuta, a zatim poslužite ovo ukusno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo