Recept i priprema /

Kako pripremiti krumpir s vrhnjem?

Image

Krumpir u kombinaciji s vrhnjem razgalit će sva vaša osjetila. Kako pripremiti krumpir s vrhnjem?

3.4.2022.
15:54
VOYO logo

Krumpir sa vrhnjem prilog je koji će vas oduševiti. Priprema ovog jela nije zahtjevna, a jelo je gotovo za sat vremena. Kako pripremiti krumpir sa vrhnjem?

Sastojci za pripremu krumpira sa vrhnjem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 lovorova lista
  • timijan
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 g maslaca
  • 2 kg krumpira

Krumpir sa vrhnjem priprema:

Za pripremu krumpira s vrhnjem najprije istucite lovor i timijan, a zatim stavite u lonac s vrhnjem, muškatnim oraščićem i polovicom režnja češnjaka. Začinite izdašno. Pustite da zavrije, a zatim kuhajte dvije minute. Ostavite sa strane da se smjesa ohladi i natopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pećnicu nakon toga zagrijte na otprilike 180 stupnjeva Celzijevih. Prerezanu stranu preostale polovice češnjaka pospite soli i njome istrljajte unutrašnjost velike pravokutne zdjelice za gratiniranje. Posudu lagano premažite maslacem. U loncu otopite preostali maslac koji ćete koristiti za krumpir s vrhnjem.

Krumpir tanko narežite i složite u hrpe. Raširite ih po posudi, koristeći ih samo onoliko koliko će dobro ispuniti posudu. Toplo vrhnje procijedite preko krumpira, pritišćući začinsko bilje.

Pecite sat vremena ili dok krumpir ne bude pečen i hrskav na vrhu. Nakon pečenja, vrući krumpir s vrhnjem premažite maslacem. Ostavite da se hladi oko deset minuta, a zatim poslužite ovo ukusno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo