Za stvarno hrskave krumpire uklonite foliju nakon 10 minuta. Za mekši krumpir neka folija ostane na njemu cijelo vrijeme pečenja. Mekši krumpir se može umutiti ili zgnječiti u pire kako bi se dobio nevjerojatan pire krumpir.
Krumpir s lukom sastojci:
- 1 kg krumpira, narezanog na komade
- 1 luk prepolovite i svaku polovicu narežite na četvrtine
- 60 ml uljane repice
- 60 ml maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka nasjeckana
- temeljac od luka
- ružmarin
- papar i sol
Kako se priprema krumpir s lukom?
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva Celzijusa. Pomiješajte krumpir i luk u tavi za pečenje. Prelijte uljem i maslinovim uljem. Dodajte češnjak, mješavinu juhe od luka, ružmarin i crni papar; miješajte dok se krumpir i luk ravnomjerno ne prekriju. Pokrijte posudu za pečenje aluminijskom folijom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta. Uklonite foliju i nastavite peći dok krumpir i luk ne porumene, a rubovi ne postanu hrskavi, 15 do 30 minuta.