Jela s krumpirom / Krumpir s lukom poslužite kao prilog ili glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Pečeni krumpir i luk ukusna su alternativa pire krumpiru, krumpirićima, čipsu i svim ostalim načinima pripreme krumpira. Ako tražite jednostavno i ukusno jelo od pečenog povrća, onda je to to.

16.11.2022.
11:03
Pixabay
VOYO logo

Za stvarno hrskave krumpire uklonite foliju nakon 10 minuta. Za mekši krumpir neka folija ostane na njemu cijelo vrijeme pečenja. Mekši krumpir se može umutiti ili zgnječiti u pire kako bi se dobio nevjerojatan pire krumpir.

Krumpir s lukom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg krumpira, narezanog na komade
  • 1 luk prepolovite i svaku polovicu narežite na četvrtine
  • 60 ml uljane repice
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka nasjeckana
  • temeljac od luka
  • ružmarin
  • papar i sol

Kako se priprema krumpir s lukom?

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva Celzijusa. Pomiješajte krumpir i luk u tavi za pečenje. Prelijte uljem i maslinovim uljem. Dodajte češnjak, mješavinu juhe od luka, ružmarin i crni papar; miješajte dok se krumpir i luk ravnomjerno ne prekriju. Pokrijte posudu za pečenje aluminijskom folijom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta. Uklonite foliju i nastavite peći dok krumpir i luk ne porumene, a rubovi ne postanu hrskavi, 15 do 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo