Jela s krumpirom /

Krumpir s lukom poslužite kao prilog ili glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Pečeni krumpir i luk ukusna su alternativa pire krumpiru, krumpirićima, čipsu i svim ostalim načinima pripreme krumpira. Ako tražite jednostavno i ukusno jelo od pečenog povrća, onda je to to.

16.11.2022.
11:03
Pixabay
VOYO logo

Za stvarno hrskave krumpire uklonite foliju nakon 10 minuta. Za mekši krumpir neka folija ostane na njemu cijelo vrijeme pečenja. Mekši krumpir se može umutiti ili zgnječiti u pire kako bi se dobio nevjerojatan pire krumpir.

Krumpir s lukom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg krumpira, narezanog na komade
  • 1 luk prepolovite i svaku polovicu narežite na četvrtine
  • 60 ml uljane repice
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka nasjeckana
  • temeljac od luka
  • ružmarin
  • papar i sol

Kako se priprema krumpir s lukom?

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva Celzijusa. Pomiješajte krumpir i luk u tavi za pečenje. Prelijte uljem i maslinovim uljem. Dodajte češnjak, mješavinu juhe od luka, ružmarin i crni papar; miješajte dok se krumpir i luk ravnomjerno ne prekriju. Pokrijte posudu za pečenje aluminijskom folijom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta. Uklonite foliju i nastavite peći dok krumpir i luk ne porumene, a rubovi ne postanu hrskavi, 15 do 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo