Krumpir kao glavno jelo idealan je jer ga možete kombinirati i sa raznim drugim namirnicama. Pripremite krumipir kao glavno jelo i poslužite uz salatu prema izboru.
Sastojci potrebni za pripremu krumpira kao glavnog jela su:
- 1 kg krumpira
- 5 žlica maslaca
- narezana kobasica
- 1 luk, nasjeckani
- 1 paprika, nasjeckana
- 40 g brašna
- pola litre mlijeka
- sir cheddar
- sol, papar
Upute za pripremu ovog krumpira kao glavnog jela:
Zagrijte pećnicu na 200°C. Namastite posudu za pečenje.
Stavite komade krumpira u srednji lonac i prelijte vodom. Zakuhajte; poklopite, smanjite vatru na srednje-nisku i nastavite kuhati oko 12 do 15 minuta ili dok krumpir ne omekša. Ocijedite i ostavite sa strane.
Otopite 1 žlicu maslaca u srednjem loncu na srednje laganoj vatri. Dodajte kobasicu, luk i papriku; kuhajte miješajući dok luk ne omekša. Prebacite povrće na tanjur i ostavite sa strane.
U istom loncu na srednje laganoj vatri otopite preostale 4 žlice maslaca. Dodajte brašno i kuhajte, miješajući, dok ne postane glatka i pjenušava. Umiješajte mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Dodajte otprilike 1 šalicu sira, zajedno s mješavinom začina, soli i paprom. Kuhajte dok se sir ne otopi i smjesa ne postane glatka.
Umak pomiješajte s krumpirom i smjesom od kobasica. Lagano promiješajte da se sjedini. Prebacite u posudu za pečenje i po vrhu pospite preostalom 1/2 šalice sira.
Pecite 20-25 minuta.