Gulaš kao glavno jelo često se nađe na svakom meniju, ali jeste li probali Krumpir gulaš s kobasicama? Ovo jelo jednostavno je za pripremu, ukusno je i zasitno. Kombinacija kobasica i krumpira u obliku gulaša je dobitna kombinacija.

Krumpir gulaš s kobasicama sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 3 kobasice
  • 4 pelati rajčice
  • 1 dcl bijelgo vina
  • 3 glavice luka
  • malo svinjske masti
  • lovorov list
  • žlica brašna
  • sol
  • papar

Krumpir gulaš s kobasicama priprema:

Na svinjskoj masti pržite luk i kobasice. Nakon 10-ak minuta ulijte bijelo vino, lovorov list te pirjajte oko 10 minuta. Kada vino ispari dodajte krumpir i pelate rajčicu, ulijte vode da prekrije sastojke.

Nakon 45 minuta u posudu stavite brašno i 1,2 dcl hladne vode i pjenjačkom izmiješajte sastojke.

Smjesu ulijte u lonac i začinite sa soli i paprom. Promiješajte i neka se kuha još minutu dvije.

Krumpir gulaš s kobasicama je gotov i spreman za posluživanje.