Ove vrste kruha bez kvasca u pekaču neće imati istu teksturu kao kruh s kvascem i može se malo mrviti pa nije idealan za sendviče, ali dobro idu kao prilog uz bilo koji obrok. Također se ne mogu čuvati dugo kao kruh s kvascem pa ih prekrijte folijom i stavite u hladnjak ako ga ne pojedete odmah.
- pola žličice soli
- 2 žlice praška za pecivo
- pola šalice šećera
- šalice i pol mlijeka
- 1 žličica maslaca
- 2 jaja
- 1,5 žlice bijelog octa ili jabučnog octa
- 3 šalice višenamjenskog brašna
Upute za pripremu kruha bez kvasca u pekaču:
Dodajte sastojke u posudu za kruh navedenim redoslijedom i odaberite postavku kruha za kolač ako vaš stroj za kruh ima tu postavku. Inače odaberite postavku za bijeli kruh, ali samo znajte da se tijesto neće puno dizati tijekom ciklusa dizanja, ali će se dizati dok se peče. Ako možete napraviti prilagođenu postavku, samo odaberite mješavinu, mijesite i pecite. Neće vam trebati ciklus dizanja.
Kada je kruh bez kvasca u pekaču gotov ostavite ga 10 minuta da odstoji i odmah poslužite ili pokrijte folijom i stavite u hladnjak.