Također se priprema poput običnog kruha: možete ga mijesiti i možete ga oblikovati kako god želite.
Sastojci za kruh bez kvasca i glutena:
- 250 g konopljinog mlijeka
- 1 žlica svježeg limunovog soka ili jabučnog octa
- 1 šalica zobenog brašna
- 90 g brašna od smeđe riže
- 90 g sirkovog brašna
- 70 g škroba
- 2 žlice praška za pecivo
- 2 žlice psyllium ljuske
- 1 žlica organskog kokosovog palminog šećera
- 1 žličica morske soli
- 120 ml mlake vode
Priprema kruha bez kvasca i glutena:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite 2 mini kalupa za kruh bez kvasca i glutena papirom za pečenje. U maloj posudi pomiješajte 1 žlicu svježeg limunovog soka s 1 šalicom konopljinog mlijeka, ostavite sa strane.
Stavite sito na veliku staklenu zdjelu. Prosijte i sjedinite sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, ljusku psyllium, šećer od kokosove palme, morsku sol. Dobro izmiješajte suhe sastojke.
U posudu za suhe sastojke dodajte mlijeko i malo promiješajte. Dodajte vodu i dobro promiješajte dok se sva tekućina ne upije. Ostavite tijesto da odstoji 5 minuta.
Podijelite tijesto za kruh bez kvasca i glutena na dva dijela i stavite u lim za pečenje koje ste obložili papirom za pečenje. Pecite kruh u prije zagrijanoj pećnici 35 minuta dok ne porumene i postanu korice na rubovima.
Pustite da se mini štruce ohlade 5 do 10 minuta prije nego što ih izvadite iz posuda. Zatim ohladite na rešetki. Narežite kruh bez kvasca i glutena i uživajte uz omiljene namaze!