Recept i priprema /

Kako napraviti kremasti rižoto sa vrganjima?

Image
Foto: Pixabay

Ako ste velik ljubitelj kremastog rižota, a još veći ljubitelj vrganja, onda je ovo idealan recept za vas.

20.8.2022.
10:34
Pixabay
VOYO logo

Napokon je došla sezona vrganja, pa zašto ih ne biste iskoristili u kremastom rižotu. Kako napraviti kremasti rižoto sa vrganjima?

Sastojci za kremasti rižoto sa vrganjima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 100g suhih vrganja
  • 2 i pol šalice kipuće vode
  • 3 šalice pilećeg temeljca
  • sol i papar
  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • mala ljutika
  • češanj češnjaka
  • šalica riže
  • 1/4 šalice bijelog vina
  • mali lovorov list
  • žlica maslaca
  • žlica mascarponea
  • šalica svježe naribanog parmezana
  • 500g svježih vrganja
  • grančica majčine dušice

Kremasti rižoto sa vrganjima priprema:

U zdjeli otpornoj na toplinu potopite sušene vrganje u kipuću vodu dok ne omekšaju, 10 minuta. Ocijedite, ostavljajući 1 šalicu tekućine. Vrganje sitno nasjeckati i ostaviti u manjoj posudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte tekućinu za namakanje u srednju posudu. Umiješajte pileći temeljac i začinite solju i paprom. Zagrijte temeljac na laganoj vatri. U velikom loncu zagrijte 2 žlice ulja. Dodajte ljutiku i češnjak i kuhajte dok ne omekšaju, 2 minute. Dodajte rižu i sušene vrganje i promiješajte. Dodajte vino i lovorov list i kuhajte dok vino ne ispari. Dodajte otprilike jednu četvrtinu toplog temeljca i kuhajte miješajući. Nastavite dodavati temeljac u serijama. Bacite lovorov list. Umiješajte maslac, mascarpone i sir. U tavi zagrijte preostale 2 žlice ulja.

Dodajte svježe vrganje i timijan i kuhajte 8 minuta. Odbacite majčinu dušicu. Vrganje posolite i popaprite, žlicom prelijte kremasti rižoto sa vrganjima i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo