Kremasti rižoto s povrćem možete pripremiti kao nedjeljni ručak koji će svi obožavati.
Sastojci za kremasti rižoto s povrćem:
- 1 šalica riže
- 2 žlice maslaca
- 1/4 šalice luka, sitno nasjeckanog
- 4 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
- 1 litra temeljca od povrća
- pola šalice crvene žute i zelene paprike, sitno nasjeckane
- 8 šampinjona nasjeckanih
- 3 žlice svježeg vrhnja
- 3/4 šalice sira, obrađenog i naribanog
- Sol, po ukusu
- Crni papar u prahu, po ukusu
Kako napraviti kremasti rižoto s povrćem?
Za početak pripreme recepta za kremasti rižoto s povrćem, u prethodno zagrijanu tavu s debelim dnom dodajte žličicu maslaca. U to dodajte nasjeckani luk i nasjeckani češnjak. Nakon što luk omekša dodajte rižu i promiješajte. Dodajte malo juhe od povrća i pustite da zavrije. Kad počne ključati, smanjite vatru i kuhajte dok se juha potpuno ne upije.
Dodajte preostali temeljac i pirjajte dok se riža potpuno ne skuha i sav temeljac upije za kremasti rižoto s povrćem. Ako temeljac presuši prije nego je riža kuhana dodajte malo tople vode. U međuvremenu, dok se riža kuha, pripremite povrće. U drugu tavu uzmite žličicu maslaca. Ubacite nasjeckane šarene paprike i gljive. Dodajte prstohvat soli i papra.
Između toga pirjajte dok povrće ne bude lijepo pečeno za kremasti rižoto s povrćem. Povrće radije kuhajte na laganoj vatri kako bi dobilo finu hrskavost i neku lijepu pečenu teksturu. Kad je riža kuhana umiješajte naribani sir, vrhnje i miješajte dok se sve dobro ne sjedini. Na kraju dodajte pečeno povrće, malo mljevenog papra i origana u prahu dajte nježnu smjesu i poslužite vrući kremasti rižoto od miješanog povrća. Poslužite kremasti rižoto s povrćem uz salatu za vikend večeru s obitelji.