Jela s bunedevom /

Kremasti rižoto od bundeve poslužite kao predjelo ili glavno jelo

Image

Kremasti rižoto od bundeve veoma je kremast i bogat okusom. Kako pripremiti kremasti rižoto od bundeve?

16.9.2022.
9:40

Za pripremu ovog kremastog rižota od bundeve možete koristiti pileći ili povrtni temeljac. Kako pripremiti kremasti rižoto od bundeve?

Sastojci potrebni za pripremu ovog kremastog rižota od bundeve su:

  • 1 kg butternut tikve, oguljene i narezane na komade
  • 60 ml maslinovog ulja
  • pola žličice osušenih papričica
  • 1,5 l pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 50 g maslaca
  • 2 glavice luka, sitno nasjeckane
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 šalice ili 400 grama riže
  • 125 mililitara suhog bijelog vina
  • nekoliko svježih listova kadulje
  • 60 grama mascarponea ili kiselog vrhnja
  • 40 grama ribanog parmezana

Upute za pripremu kremastog rižota od bundeve:

Zagrijte pećnicu na 200°C. U veliki pleh obložen papirom za pečenje pomiješajte bundevu i 2 žlice ulja. Posolite; pecite oko 25 minuta ili dok ne omekša i lagano porumeni. Pospite čilijem. Ostavite 1/4 bundeve; poklopite da ostane toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu lagano kuhajte temeljac u srednjoj posudi. Otopite maslac u velikoj tavi; dodajte luk, kuhajte miješajući dok ne omekša, ali ne dobije boju. Dodajte češnjak i rižu, promiješajte da se dobro prekrije mješavinom luka; kuhajte uz miješanje 1 minutu. Dodajte vino, pirjajte nepoklopljeno dok tekućina ne ispari.

Dodajte 1/2 šalice vrućeg temeljca u smjesu riže; kuhati uz miješanje na srednje jakoj vatri dok se tekućina ne upije. Nastavite dodavati temeljac, 1/2 šalice odjednom, miješajući između svakog dodavanja, dok se ne doda pola temeljca. Umiješajte bundevu, a zatim nastavite dodavati temeljac, 1/2 šalice u isto vrijeme, miješajući između svakog dodavanja, dok sva tekućina ne upije (ovaj korak trebao bi trajati oko 20 minuta).

Maknite rižoto s vatre i umiješajte mascarpone ili kiselo vrhnje i parmezan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni
NOVE EPIZODE
VOYO logo