Kremasti kolač s mandarinama može se pripremiti s konzerviranim ili svježim mandarinama. Pratite recept i napravite ovaj osvježavajući kremasti kolač s mandarinama.
Sastojci za kremasti kolač s mandarinama:
- 400 ml vrhnja za šlag
- 60 g šećera
- 1 vrećica instant pudinga od vanilije
- 200 g ananasa, neocijeđenog
Biskvit:
- 300 g višenamjenskog brašna
- 2 1/4 žličice praška za pecivo
- 90 g maslaca, sobne temperature
- 120 g
- 4 velika jaja
- 1 limenka mandarina, neocijeđena
Za glazuru umutite vrhnje, šećer i puding dok ne dobijete čvrsti vrh. Uz pomoć plastične lopatice ručno umiješajte ananas i njegov sok. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite.
Nakon glazure pripremite biskvit. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite dva okrugla kalupa za tortu od 20 cm. U manjoj posudi umutite brašno i prašak za pecivo. Ostavite sa strane. U zdjeli srednje veličine izmiksajte maslac s 2 šalice šećera dok ne dobijete glatku smjesu pomoću ručnog ili samostojećeg miksera.
Kada maslac i šećer dobiju željenu teksturu, dodajte jaja, jedno po jedno, dok se sve dobro ne sjedini. Dodajte limenku mandarina i istucite je u tijesto. Polako dodajte smjesu brašna i praška za pecivo mokrim sastojcima i miješajte dok se dobro ne sjedine. Podijelite tijesto jednako u 2 pripremljene posude. Pecite kolač 25 do 30 minuta. Zatim kolače izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade.
Sastavite kremasti kolač sa mandarinama. Stavite jedan biskvit na tanjur za posluživanje. Upotrijebite 1/3 glazure i premažite preko biskvita. Na vrh stavite drugu tortu i premažite je jednom polovicom preostale glazure. Ravnomjerno premažite strane torte onim što je preostalo od glazure. Ako koristite mandarine, ukrasite vrh torte. Ohladite kremasti kolač sa mandarinama u hladnjaku najmanje jedan sat.