Čokoladni desert /

Kremasta čokoladna mousse torta - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Čokoladna mousse torta desert je s kojim ne možete pogriješiti. Kako se radi čokoladna mousse torta otkriva recept.

4.5.2023.
16:06
Pixabay
VOYO logo

Želite napraviti kremastu čokoladnu tortu neka vaš izbor bude čokoladna mousse torta. Ova torta sastoji se od kora i mousse kreme. Priprema nije zahtjevna, a torta je gotova za samo sat vremena.

Čokoladna mousse torta - kora:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica brašna
  • 1/3 šalice šećera
  • 1/4 šalice kakaa u prahu
  • 1/2 šalice maslaca, narezanog na kockice
  • jaje

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite lim za pečenje. Pomiješajte brašno, šećer i kakao u prahu. Dodajte kockice maslaca i jaje te miješajte dok smjesa ne postane glatka. Ulijte smjesu u kalup za tortu i pecite u zagrijanoj pećnici 10 minuta. Izvadite koru iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.

Čokoladna mousse torta - mousse:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • šalica tamne čokolade, narezane na komadiće
  • 2 šalice slatkog vrhnja
  • 4 jaja, odvojeni žumanjci od bjelanjaka
  • 1/2 šalice šećera

Na pari otopite tamnu čokoladu, maknite sa vatre i ostavite da se ohladi. Umutite slatko vrhnje u zasebnoj posudi.

U drugoj posudi umutite bjelanjke u čvrsti snijeg i postupno dodajte šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg. Umutite žumanjke u čvrstu kremastu smjesu, a zatim postepeno umiješajte otopljenu tamnu čokoladu.

Dodajte umućeno slatko vrhnje u smjesu od čokolade i lagano miješajte dok se sve ne sjedini. Zatim, postupno umiješajte bjelanjke u smjesu od čokolade, lagano i nježno miješajući sve dok se sve ne sjedini. Ulijte smjesu od čokoladnog moussa preko kore od čokolade i poravnajte vrh.

Kremasta čokoladna mousse torta je gotova, neka odstoji nekoliko sati prije posluživanja. Najbolja je kada je dobro rashlađena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo