Teško da netko ne voli tiramisu. Razlog tome zasigurno je uvijek sočna krema koja se savršeno slaže s kavom. No, krema za tiramisu je najvažnija! Naime, pripremiti piškote i skuhati kavu lakši je posao, no pogoditi savršenu količinu sastojaka za kremu ponešto je teže.
Krema za tiramisu priprema se od:
- 4 žumanjka
- 500 grama mascarpone sira
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 grama šećera u prahu
Za početak izmiksajte žumanjke i šećer. Zatim ih stavite kuhati na paru uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi, ali svakih par minuta pomiješajte. Kad se smjesa ohladi, dodajte mascarpone i dobro izmiksajte do glatke smjese. Zatim izmiksajte slatko vrhnje u šlag te ga pomoću pjenjače umiješajte u prethodno pripremljenu smjesu.
Tako pripremljena krema za tiramisu savršeno će se složiti s ostalim sastojcima ovog, svima omiljenog, kolača.