Rolada od kokosa sastoji se od biskvita i od kreme od kokosa. Postoje različiti recepti za izradu kreme za roladu od kokosa. Donosimo recept za ukusnu i brzu kremu od slatkog vrhnja, mascarpone sira i kokosovog brašna.
Biskvit za roladu od kokosa:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica kokosovog brašna
- žlica gustina
- prašak za pecivo
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i napravite snijeg od bjelanjaka. Miksajte žumanjke s ostalim sastojcima i na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Izlijte u lim za pečenje i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko 15 minuta. Kada je biskvit pečen izvadite ga iz lima za pečenje i ohladite.
Sastojci za kremu za roladu od kokosa:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 250 g mascarpone sira
- 1/2 šalice šećera u prahu
- 1/2 šalice kokosovog brašna
- žličica ekstrakta vanilije
Rolada od kokosa priprema:
Napravite čvrsti šlag od slatkog vrhnja. Zasebno miksajte mascarpone sir, šećer u prahu, kokosovo brašno i vaniliju.
Kada dobijete glatku smjesu dodajte je u šlag od slatkog vrhnja. Dobro izmiješajte da se svi sastojci sjedine. Biskvit pospijte s kokosovim brašnom i premažite kremom. Zalorajlte polako biskvit i stavite na hlađenje. Rolada od kokosa je gotova i spremna za posluživanje tek kada se dobro ohladi. Minimalno neka stoji pola sata u hladnjaku prije rezanja.