Desert s kokosom /

Krema za roladu od kokosa - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Rolada od kokosa odličan je desert za sve ljubitelje kokosa. Kako se radi krema za roladu od kokosa otkriva recept.

5.5.2023.
16:25
Pixabay
VOYO logo

Rolada od kokosa sastoji se od biskvita i od kreme od kokosa. Postoje različiti recepti za izradu kreme za roladu od kokosa. Donosimo recept za ukusnu i brzu kremu od slatkog vrhnja, mascarpone sira i kokosovog brašna.

Biskvit za roladu od kokosa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica kokosovog brašna
  • žlica gustina
  • prašak za pecivo

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i napravite snijeg od bjelanjaka. Miksajte žumanjke s ostalim sastojcima i na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Izlijte u lim za pečenje i pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko 15 minuta. Kada je biskvit pečen izvadite ga iz lima za pečenje i ohladite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za kremu za roladu od kokosa:

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 250 g mascarpone sira
  • 1/2 šalice šećera u prahu
  • 1/2 šalice kokosovog brašna
  • žličica ekstrakta vanilije

Rolada od kokosa priprema:

Napravite čvrsti šlag od slatkog vrhnja. Zasebno miksajte mascarpone sir, šećer u prahu, kokosovo brašno i vaniliju.

Kada dobijete glatku smjesu dodajte je u šlag od slatkog vrhnja. Dobro izmiješajte da se svi sastojci sjedine. Biskvit pospijte s kokosovim brašnom i premažite kremom. Zalorajlte polako biskvit i stavite na hlađenje. Rolada od kokosa je gotova i spremna za posluživanje tek kada se dobro ohladi. Minimalno neka stoji pola sata u hladnjaku prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo