Ovaj recept za kremu od malina kao sastojak možete koristiti u mnogim tortama jer se slaže uz bilo koji biskvit. Evo kako se priprema torta od malina za tortu.
Sastojci za kremu od malina za tortu:
- 25 dkg krem sira
- 1/4 šalice šećera
- 1/2 šalice vrhnja za šlag
- 30 dkg smrznutih malina
- žlica kukuruznog škroba
Upute za pripremu kreme od malina za tortu:
U maloj posudi istucite krem sir i šećer dok ne postane glatka. Postupno umiješajte šlag. Stavite smjesu u dvije posude za desert. Ostavite u hladnjaku 4 sata ili dok se ne stegne.
Ocijedite maline, sačuvajte sok. Dodajte dovoljno vode u sok da mjeri 3/4 šalice. U malom loncu pomiješajte smjesu kukuruznog škroba i soka dok ne postane glatka. Zakuhajte na srednjoj vatri; kuhajte i miješajte 1-2 minute ili dok se ne zgusne. Lagano ohladiti.
Umiješajte maline. Pokrijte i stavite u hladnjak dok se ne ohladi. Kremu od malina za tortu možete poslužiti i u čašama.