Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Desert /

Krema od limuna za tortu - recept i priprema

Torta s okusom limuna idealna je za vruće ljetne dane. Kako pripremiti kremu od limuna za tortu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Osim što limun tjera vodu na usta, njegova kiselost smanjuje masnoću i težinu te daje hrani svjež, čist okus.

Krema od limuna za tortu sastojci:

50 g maslaca

100 g punomasnog krem ​​sira

limunova korica

10 žlica soka od limuna

7 šalica šećera u prahu

¼ žličice soli

Kod pripreme kreme od limuna za tortu, najprije odvojite žumanjke od bjelanjaka. Ocijedite sok od limuna.

U maloj zdjeli umutiti jaja i žumanjke. U srednje velikoj posudi pomiješajte šećer, limunovu koricu, sok i sol. Umutite sastojke dok se ne sjedine. Stavite posudu na srednje nisku vatru. Umutite smjesu jaja i žumanjaka.

Neprestano miješajte žičanom pjenjačom dok se smjesa ne zgusne. Bit će dovoljno oko pet do sedam minuta. Za dobivanje kvalitetne kreme od limuna smanjite vatru, zatim dodajte kockice maslaca. Miješajte dok se maslac ne otopi.

Ulijte skutu u posudu koja se može zatvoriti i sigurna je za zagrijavanje, kao što je staklenka s poklopcem ili zdjela. Ako ste kremu od limuna za tortu ulili u zdjelu, stavite plastičnu foliju izravno na vrh kako biste spriječili stvaranje kožice

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike