Desert / Krema od limuna za tortu - recept i priprema

Image

Torta s okusom limuna idealna je za vruće ljetne dane. Kako pripremiti kremu od limuna za tortu?

2.3.2023.
13:57
VOYO logo

Osim što limun tjera vodu na usta, njegova kiselost smanjuje masnoću i težinu te daje hrani svjež, čist okus.

Krema od limuna za tortu sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 g maslaca
  • 100 g punomasnog krem ​​sira
  • limunova korica
  • 10 žlica soka od limuna
  • 7 šalica šećera u prahu
  • ¼ žličice soli

Kod pripreme kreme od limuna za tortu, najprije odvojite žumanjke od bjelanjaka. Ocijedite sok od limuna.

U maloj zdjeli umutiti jaja i žumanjke. U srednje velikoj posudi pomiješajte šećer, limunovu koricu, sok i sol. Umutite sastojke dok se ne sjedine. Stavite posudu na srednje nisku vatru. Umutite smjesu jaja i žumanjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neprestano miješajte žičanom pjenjačom dok se smjesa ne zgusne. Bit će dovoljno oko pet do sedam minuta. Za dobivanje kvalitetne kreme od limuna smanjite vatru, zatim dodajte kockice maslaca. Miješajte dok se maslac ne otopi.

Ulijte skutu u posudu koja se može zatvoriti i sigurna je za zagrijavanje, kao što je staklenka s poklopcem ili zdjela. Ako ste kremu od limuna za tortu ulili u zdjelu, stavite plastičnu foliju izravno na vrh kako biste spriječili stvaranje kožice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo