Napravite nešto drugačiji desert, pripremite drugačiju kremu. Naime, krema od limuna i mascarponea osvježavajuća je i ukusna krema koja se može poslužiti i kao desert u čaši.
Za pripremu kreme od limuna i mascarponea, potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 250 g mascarpone sira
- 2 žlice šećera
- 1 veliki limun
- 1 vanilin šećer
- 100 ml vrhnja za šlag
Postupak pripreme osvježavajuće kreme od limuna i mascarponea:
U posudu za miješanje stavite mascarpone sir i dodajte 2 žlice šećera. Uzmite ribež i naribajte gornji sloj kore limuna u smjesu mascarpone sira i šećera. Zatim izrežite limun na pola i iscijedite u posudu sa sastojcima, pazite da vam ne upadnu koštice. Dodajte vanilin šećer u smjesu i sve zajedno dobro promiješajte dok se smjesa ne sjedini i ne postane glatka. U drugu posudu, umutite vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto. Umućeno vrhnje dodajte u smjesu mascarponea i limuna, te sve lagano miješajte dok se smjesa ne sjedini i ne postane glatka. Pokrijte posudu i stavite je u hladnjak na najmanje sat vremena prije samog posluživanja. Ostavite je u frižideru da se krema ohladi i malo stisne. Nakon sat vremena krema od limuna i mascarponea spremna je za posluživanje. Ova krema najbolje se slaže uz slastice koje sadrže voće, poput kolača od jagode ili borovnica, palačinki s voćnim preljevom ili kao dio voćne salate. Također, možete ju poslužiti uz biskvite, kekse, a odlično će se uklopiti i kao preljev za kolače i torte. Ako želite intenzivniji okus limuna, možete naribati više limunove korice u smjesu. Također, ako želite kremu malo zasladiti, dodajte još malo šećera po želji.