Kremu od kestena za kolače možete koristiti u kolačima ili poslužiti kao samostalni desert. Izvrsna stvar u vezi ovog recepta za kremu od kestena za kolače je što je izuzetno prilagodljiva te ju možete dodati u razne recepte.
Sastojci za kremu od kestena za kolače su:
- 260 g nekuhanih kestena
- 450 ml vrhnja za šlag
- 60 ml mlijeka
- pola žličice ekstrakta vanilije
- 2 žlice šećera
Prvo što trebate učiniti kada pripremate kremu od kestena za kolače je prerezati kestene na pola po širini kestena. Pripremljene kestene stavite u lonac s hladnom vodom i prokuhajte. Kuhajte 15 do 20 minuta ili dok svježe ne omekša i lako se odvoji od ljuske. Izvadite kestene jedan po jedan iz vode. Dok su kesteni još topli, brzo ogulite vanjsku smeđu ljusku i uklonite poput papira tanku kožicu ispod.
Pomiješajte kestene, 300 ml vrhnja za šlag, mlijeko, vaniliju i šećer u srednje velikoj posudi. Pustite da zavrije, miješajući dok se šećer ne otopi, na srednjoj vatri. Smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući, 30-35 minuta dok kesteni ne omekšaju. Maknite s vatre i malo ohladite. Pomoću ručnog miksera miksajte dok ne postane glatko. Prebacite u zdjelu, pokrijte i ohladite. Preostalo vrhnje umutite u zdjeli dok se ne smjesa ne stegne. Umiješajte kremu u smjesu od kestena i poslužite kremu od kestena za kolače samostalno ili iskoristite u kolačima. Dobar tek!