Slatka i kremasta glazura od dva sastojka od bijele čokolade i slatkog vrhnja savršena je za svaki recept u kojem biste koristili šlag. Ova krema od bijele čokolade i slatkog vrhnja zdravija je od šlaga i čini prekrasnu laganu i prozračnu glazuru za sve kolače i deserte.
Sastojci potrebni da se pripremi krema od bijele čokolade i slatkog vrhnja su:
- šalica slatkog vrhnja
- šalica komadića bijele čokolade
Zagrijte pola šalice slatkog vrhnja i komadiće bijele čokolade u mikrovalnoj pećnici na 50% snage 45 sekundi. Dobro promiješajte, a zatim zagrijavajte na 50% snage u intervalima od 20 sekundi dok se čokolada potpuno ne otopi. Ohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u hladnjak preko noći.
Nakon što se krema od bijele čokolade i slatkog vrhnja ohladi, upotrijebite nastavak za mućenje i mutite mikserom na maloj brzini i postupno povećavajte brzinu dok krema ne postane lagana i pahuljasta, otprilike 1 minutu. Ulijte preostalu polovicu šalice vrhnja za šlag, a zatim mutite na maloj brzini povećavajući se do srednje visoke dok se ne formiraju mekani vrhovi i krema zadrži svoj oblik na pjenjači, oko 1 minutu. Krema od bijele čokolade i slatkog vrhnja je gotova i spremna je za posluživanje uz desert po želji.