Ovdje pronađite recept za božanstveni krem kolač sa bananama koji se može poslužiti kao nedjeljni desert ili čak mini obrok.
Sastojci za krem kolač sa bananama:
- 4 zgnječene zrele banane
- 2 žličice soka od limuna
- 400 g brašna
- 1,5 žličica sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 100 g maslaca, omekšalog
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 2 žličice vanilije
- 150 g mlaćenice
Za glazuru:
- 60 g maslaca, omekšalog
- 220 krem sira, omekšalog
- 1 žličica vanilije
- 200 g šećera u prahu
Kako se priprema krem kolač sa bananama?
Za početak pripreme krem kolača sa bananama zagrijte pećnicu na 135°C. Namastite i pobrašnite tepsiju. U maloj posudi pomiješajte zgnječene banane s limunovim sokom. Staviti na stranu. U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. Stavite na stranu.
U velikoj zdjeli mikserom izmiješajte 3/4 šalice maslaca i 2 šalice šećera dok ne postane svijetlo i pjenasto, oko 3 minute. Umutite jaja, jedno po jedno, zatim umiješajte 2 žličice vanilije. Umiješajte smjesu brašna naizmjenično s mlaćenicom, počevši i završavajući s brašnom, dok se ne sjedini. Umiješajte zgnječene banane.
Ulijte tijesto u pripremljenu posudu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 60-75 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista. To bi moglo potrajati dulje od 75 minuta, ovisno o vašoj pećnici. Izvadite iz pećnice i stavite izravno u zamrzivač na 45 minuta. To će krem kolač sa bananama učiniti izuzetno vlažnim.
Napravite glazuru za krem kolač sa bananama:
Dok krem kolač sa bananama odstoji u zamrzivaču, napravite glazuru. Umutite maslac i krem sir električnim mikserom dok ne postane glatko. Dodajte 1 žličicu vanilije i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte šećer u prahu i tucite na maloj brzini dok se ne sjedini, zatim na velikoj brzini dok glazura ne postane glatka. Premažite preko ohlađenog krem kolača sa bananama i poslužite.