Poriluk je uz drugo povrće glavna zvijezda ukusne krem juhe. Krem juha od poriluka vrlo je ukusna i brzo će vas zasititi.
Krem juha od poriluka za pripremu iziskuje sljedeće sastojke: 2 velika poriluka, 2 velika krumpira, 2 češnja češnjaka, 2 žlice vrhnja, sol, papar te malo suncokretovog ulja.
Poriluk očistite pa ga narežite na trakice jednake duljine. Osim poriluka, krumpir i češnjak je također potrebno očistiti, tj. oguliti. Oguljeni krumpir najbolje je narezati na manje kockice da bi se lakše dinstao, a češnjak nasjeckajte na sitno.
U dublji lonac stavite malo suncokretovog ulja na koje ćete staviti dinstati poriluk. Poriluk posolite pa ga dinstajte dok on ne omekša. Nadalje, dodajte češnjak i pustite da poriluk poprimi malo arome češnjaka, a zatim dodajte krumpir i sve zalijte vodom. Sada dodajte začine po želji, poklopite i pustite da se dinsta uz povremeno miješanje.
Nakon što se krumpir skuhao, koristeći štapni mikser usitnite dobivenu juhu te dodajte vrhnje. Dobar tek!