Ukoliko ste se odlučili na zamrzavanje mahuna bez blanširanja, onda ste na pravom mjestu. Pogledajte kako izgleda zamrzavanje mahuna bez blanširanja. Blanširanje se obično preporučuje prije zamrzavanja mahuna, ali ukoliko želite malo eksperimentirati, isprobajte ovaj način.
Za početak zamrzavanja mahuna bez blanširanja pripremite mahune. Operite mahune temeljito pod tekućom vodom i uklonite sve neželjene dijelove, poput vrhova i repova. Osušite mahune nježno pomoću papirnatog ručnika kako biste uklonili višak vlage s površine.
Ako želite, možete narezati mahune na manje komade kako bi bile spremne za pripremu kada ih odmrznete. Stavite mahune u hermetički zatvorene plastične vrećice ili posude za zamrzavanje. Pokušajte izbaciti što više zraka iz pakiranja.
Postavite pakirane mahune u zamrzivač i podesite ga na najnižu temperaturu kako bi se brže zamrznule. Zamrznute mahune bez blanširanja mogu imati slabiju teksturu i okus od onih koje su blanširane prije zamrzavanja. Preporučuje se isprobati manju količinu prije nego što zamrznete cijelu zalihu, kako biste provjerili kako odabrana metoda zamrzavanja utječe na kvalitetu mahuna.