Stavite dagnje u košaru za cjedilo i stavite ih pod hladnu vodu. To je za uklanjanje nečistoća i drugih neželjenih stvari iz njih.
Pregledajte svaku dagnju i bacite sve koje imaju polomljene ljuske ili ako su otvorene. Otvorena školjka znači da su dagnje mrtve i nisu dobre za konzumaciju.
Osušite svaku dagnju tapkajući ih suhom krpom ili papirnatim ručnikom. U plastičnu vrećicu za zamrzavanje stavite dagnje.
Ostavite otprilike centimetar prostora na vrhu vrećice za zamrzavanje kako biste vrećicu mogli pravilno zatvoriti.
Istjerajte što više zraka iz vrećice za zamrzavanje i zatvorite je. Označite vrećice za zamrzavanje tako da napišete količinu dagnji unutra i datum kada ste ih zamrznuli.
Stavite dagnje u stražnji dio zamrzivača, kako bi se što bolje zamrznule. Svježe dagnje će biti ubijene jer su zamrznute u zamrzivaču. Ostat će svježe do 3 mjeseca ako su pravilno zamrznute.