Kuharica /

Kratki vodič kako pravilno pržiti sezam

Image
Foto: Pixabay

Prženi sezam dodaje bogatstvo okusa i hrskavosti mnogim jelima. Kako pržiti sezam?

2.8.2023.
14:22
Pixabay
VOYO logo

Prije prženja, dobro operite sezam kako biste uklonili eventualne nečistoće. Osušite ga papirnatim ručnikom ili ostavite da se prirodno osuši.

Zagrijte suhu tavu na srednje niskoj vatri. Nema potrebe za dodavanjem ulja jer sezam sadrži prirodne ulje koje će se osloboditi tijekom prženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasporedite sezam u tankom sloju po dnu tave kako bi se ravnomjerno pržio.

Neprestano miješajte sezam tijekom prženja kako bi se izbjeglo pregrijavanje i spaljivanje. Sezam će brzo poprimati zlatno smeđu boju i ispuštati prepoznatljiv miris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim sezam postigne željenu boju i postane hrskav, prebacite ga iz tave na hladan tanjur kako bi se zaustavio proces zagorijevanja.

Potpuno ohlađeni prženi sezam možete čuvati u hermetički zatvorenoj teglici na suhom i tamnom mjestu kako bi zadržao svježinu i okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo