Jedan od načina kako pripremiti ribu je na roštilju. Često pripremate ribu na roštilju, ali niste zadovoljni rezultatom. Svaki put se riba osuši i izgubi svoju sočnost. Kako pripremiti ribu na roštilju da ostane sočna i mekana?
Za pripremu ribe na roštilju birajte svježu ribu, nije važna vrsta ribe važno je da je svježa. Nakon što ste očistili ribu narežite je na manje komade, ali možete i cijelu ribu peći.
Drugi korak kod pripreme ribe je marinada. Napravite marinadu od kombinacije začina prema želji, uz dodatak maslinovog ulja i limunovog soka. Od začina za marinadu najčešeće se uz sol koristi češnjak, peršin i papar.
Marinirajte ribu i stavite je u hladnjak na pola sata neka odmori. Za to vrijeme zagrijte roštilj i stavite ribu na rešetku s kožom prema dolje. Pecite ribu oko 5 minuta sa svake strane. Okrenite ribu samo jedanput kako bi zadržala svoju sočnost.
Riba pečena na roštilju je gotova i spremna za posluživanje.