Kuharica /

Kratki vodič kako pravilno konzervirati bijeli luk

Image
Foto: Pixabay

Konzerviranje bijelog luka omogućuje vam da dugotrajno očuvate njegov okus i hranjive vrijednosti. Kako konzervirati bijeli luk?

3.8.2023.
14:23
Pixabay
VOYO logo

Na početku konzerviranja, važno je da odaberete zdrave i čvrste glavice bijelog luka. Izbjegavajte one s mekim ili oštećenim klinčićima.

Očistite glavice luka tako da odvojite pojedinačne klinčiće. Očistite ih od ljuske i eventualnih nepravilnosti ili oštećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte klinčiće luka u čašu maslinovog ulja. Pohranite ih u hermetički zatvorenu staklenku. Ovo će stvoriti aromatizirano ulje i konzervirati luk.

Jedna od opcija je sušenje klinčića luka na zraku ili u dehidratoru, gdje se može stvoriti suhi bijeli luk koji se može koristiti kao začin. Također, možete ga usitniti u prah i pohraniti za buduću upotrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamrzavanje sitno nasjeckanog bijelog luka je također opcija za konzerviranje. Možete ga pohraniti u vrećicama za zamrzavanje i koristiti po potrebi.

Slijedeći ove savjete, možete konzervirati bijeli luk na različite načine kako biste osigurali da uvijek imate svježi i aromatični dodatak svojim jelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo