Kuharica /

Kratki vodič i savjeti za prirodno kiseljenje mlijeka

Image
Foto: Pixabay

Kako se provodi prirodno kiseljenje mlijeka? Priprema prirodnog kiseljenog mlijeka kod kuće je relativno jednostavna. Pogledajte kako se provodi prirodno kiseljenje mlijeka.

13.5.2023.
10:09
Pixabay
VOYO logo

Ljudski probavni trakt naseljen je bakterijama mliječne kiseline koje pozitivno utječu na našu probavu, a sve ih više nalazimo i u kiselim mliječnim proizvodima. To su takozvani probiotici. Neke od ovih bakterija prirodno se nalaze u kiselom mlijeku. Smatra se da pospješuju probavu, ublažavaju proljev i druge tegobe te jačaju imunološki sustav. Baš zbog toga je korisno znati kako se provodi prirodno kiseljenje mlijeka jer u kiselom mlijeku možemo pronaći potrebne probiotike.

Evo recept za prirodno kiseljenje mlijeka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 l svježeg mlijeka
  • 1 žlica kiselog mlijeka

Za početak pripreme prirodnog kiselog mlijeka zagrijte mlijeko na laganoj vatri. Zatim ohladite mlijeko na sobnoj temperaturi i pomiješajte žlicu kiselog mlijeka s ohlađenim mlijekom. Pokrijte posudu i ostavite da se mlijeko ukiseli na sobnoj temperaturi 6 do 24 sata. Sada stavite kiselo mlijeko u hladnjak kako bi se stegnulo. Nakon što se ohladi prirodno kiselo mlijeko je spremno za korištenje. Uživajte u prirodnom kiselom mlijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo