Kuharica /

Kratki vodič i savjeti za prirodno kiseljenje mlijeka

Image
Foto: Pixabay

Kako se provodi prirodno kiseljenje mlijeka? Priprema prirodnog kiseljenog mlijeka kod kuće je relativno jednostavna. Pogledajte kako se provodi prirodno kiseljenje mlijeka.

13.5.2023.
10:09
Pixabay
VOYO logo

Ljudski probavni trakt naseljen je bakterijama mliječne kiseline koje pozitivno utječu na našu probavu, a sve ih više nalazimo i u kiselim mliječnim proizvodima. To su takozvani probiotici. Neke od ovih bakterija prirodno se nalaze u kiselom mlijeku. Smatra se da pospješuju probavu, ublažavaju proljev i druge tegobe te jačaju imunološki sustav. Baš zbog toga je korisno znati kako se provodi prirodno kiseljenje mlijeka jer u kiselom mlijeku možemo pronaći potrebne probiotike.

Evo recept za prirodno kiseljenje mlijeka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • 1 l svježeg mlijeka
  • 1 žlica kiselog mlijeka

Za početak pripreme prirodnog kiselog mlijeka zagrijte mlijeko na laganoj vatri. Zatim ohladite mlijeko na sobnoj temperaturi i pomiješajte žlicu kiselog mlijeka s ohlađenim mlijekom. Pokrijte posudu i ostavite da se mlijeko ukiseli na sobnoj temperaturi 6 do 24 sata. Sada stavite kiselo mlijeko u hladnjak kako bi se stegnulo. Nakon što se ohladi prirodno kiselo mlijeko je spremno za korištenje. Uživajte u prirodnom kiselom mlijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo