Mogu li se zamrznuti vrganji? Vrganje je lako zamrznuti kako bi se sačuvali i duže trajali. Prije zamrzavanja vrganje je potrebno samo dobro oprati i narezati na komade veličine zalogaja. Blanširanjem se čak može produžiti rok trajanja smrznutih vrganja. Prije zamrzavanja vrganje treba temeljito oprati i ukloniti svu prljavštinu. Osim toga, vrganje nakon toga treba temeljito očistiti i osušiti. Na taj su način savršeno pripremljeni za zamrzavanje. Ali kako postupati s vrganjima tijekom odmrzavanja? Postoji pravilan način za to. Pogledajte kako provesti odmrzavanje vrganja.
Koji je najbolji način za odmrzavanje gljiva?
Prilikom odmrzavanja vrganja nemojte ih ostaviti na sobnoj temperaturi, već ih odmah dodajte u vruću tavu i dobro zagrijte na najmanje 80°C dok ne budu kuhani. Isto tako vrganje zagrijavajte samo jednom nakon smrzavanja, i nemojte ih ponovno zagrijavati. Gljive neće preživjeti drugo zamrzavanje tako da ih nemojte vraćati natrag u zamrzivač. Dakle, prije nego što ih zamrznete, planirajte unaprijed i razmislite o veličini porcija kako biste mogli koristiti pravu količinu pri obradi smrznutih vrganja. Sada ste sigurni kako izgleda pravilno odmrzavanje vrganja. S ovom metodom odmrzavanja vrganja sigurno nećete pogriješiti.