Vlasac brzo raste i vraća se iz godine u godinu. Jedini nedostatak je što zimi ne raste, pa kako biste imali vlasac cijele godine naučite kako sušiti vlasac.
Sušenje začinskog bilja poput vlasca jednostavan je i ekonomičan način za poboljšanje okusa u vašim receptima. Osim toga, za početak vam nije potrebna nikakva posebna oprema. Pa kako onda sušiti vlasac kod kuće?
Prvo naberite dovoljno vlasca za sušenje. Odrežite vlasac na ne manje od 5 cm iznad tla kako bi mogao ponovno izrasti. Uklonite mrtve ili požutjele listove.
Nježno isperite i osušite vlasac kako biste uklonili višak vlage. Vlasac možete sušiti na zraku tako da ga objesite. Kako biste ga objesili i osušili, zavežite vlasac u snop i objesite ga vani na zrak.
Objesite vlasac na hladno i suho mjesto, po mogućnosti na mjesto na kojem zrak može strujati sa svih strana. Vlasac će uvenuti dok se suši, a zatim će postati krhak. Spreman je za pohranu kada se lako lomi među prstima. Sada ste sigurni kako sušiti vlasac kod kuće.