Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
proteinski obrok /

Kraljica krša na vašem tanjuru: kajgana sa šparogama odličan proljetni ručak

Ukoliko šparoge sami berete, a ne kupujete na tržnicama gdje za najmanji stručak treba izdvojiti barem 25 kuna, ovo je skromno jelo

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Vrijeme je šparoga. Postoji li bolji trenutak da uskočite u stare tenisice i trenerku i zaputite se u branje ovih divnih proljetnih izdanaka?

Istina, treba vremena da se oko 'istrenira' da ih vidi u grmlju, a valja i stisnuti zube pa zavući ruku među trnje... Riskiramo i pokojeg krpelja, susret sa zmijom, ali što je to za ovu primorsku deliciju?

U svakom slučaju kad ste došli do svojeg stručka šparoga (ukoliko ipak ne želite u grmlje, ima ih na tržnicama), sve ostalo je lako. 

Isperite ih pod mlazom vode i lomite ih dok same pucaju, onaj drvenasti dio stabljike koji se više ne da lomiti ostavite sa strane.

U tavu ulijte malo ulja, pustite da se zagrije pa dodajte šparoge i ostavite na laganoj vatri. Sada umutite jaja, ulijte malo mlijeka i posolite. Jaja izlijte na šparoge, pojačajte vatru i promiješajte da se jaja ispeku.

Uz kajganu sa šparogama odlično ide zelena salata s rotkvicama te svježi sir u koji ste umiješali mladi luk. U samo nekoliko minuta lagani, hranjivi ručak je gotov!

One tvrde ostatke šparoga nemojte bacati, nego od njih napravite temeljac ili juhu

Pročitajte još:

Želite li pojesti najbolje jelo na svijetu, put pod noge i u Modenu Massimu Botturu!

Ideja za zdrav obrok na poslu: humus s povrćem u teglici

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike