Kosani odresci od divljači jedan je od načina kako možete pripremiti jelo do divljači. Pripremite kosane odreske od divljači i poslužite kao glavno jelo.
Kosani odresci od divljači sastojci:
- 45 dkg divljači
- 30 dkg kruha starog jedan dan
- 10 dkg šampinjona
- 3 dkg maslaca
- jabuka
- glavica luka
- 1 dcl mesnog temeljca
- žličica mješavine mediteranskih trava
- 1,2 dcl vrhnja za kuhanje
- 2 žlice krušnih mrvica
- jaje
- lovački umak u prahu
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Kosani odresci od divljači priprema:
Jelo kosani odresci od divljači priprema se oko sat vremena.
Na maslinovom ulju pržite luk i jabuku, posolite i pržite pet minuta na laganoj vatri.
Dodajte kruh koji ste narezali na kockice te začinte s mediteranskim začinima i pržite još par minuta.
Sve premijestite u posudu, dodajte vrhnje za kuhanje, mljeveno meso, jaje, krušne mrvice sve poparite i napravite tijesto od smjese.
Oblikujte okruglice i stavite ih pržiti na kombinaciju maslinovog ulja i maslaca. Nakon 5 minuta okrenite i pržite s druge strane.
Nakon što su odresci pećeni, ostavite ih na papiru kako bi se upila masnoća.
Zatim na maslinovom ulju pržite šampinjone. Paralelno ujugu dodajte lovački umak u prahu i dobro promiješajte.
Mješavinu prelijte preko šampinjona i kuhajte dok se umak ne zgusne.
Kosani odresci od divljači su gotovi i spremni za posluživanje. Servirajte kosane odreske s umakom od šampinjona.