Krušne mrvice su još jedan odličan način kako iskoristiti staro pecivo. Potrebno je samo izrezati pecivo na manje komadiće i staviti u blender ili mljevenje, dok se ne dobiju sitne mrvice. Krušne mrvice se mogu začiniti začinima poput soli, papra, češnjaka i začinskog bilja, a koriste se za pohanje mesa, ribe ili povrća.
Staro pecivo može se koristiti za pripremu ukusnog doručka. Potrebno je izrezati pecivo na kriške i preliti mlijekom i jajima, kako bi se dobila smjesa slična smjesi za francuski toast. Pecivo se potom peče u pećnici dok ne postane zlatno smeđe. Može se poslužiti s javorovim sirupom, svježim bobicama ili maslacem od kikirikija.
Staro pecivo se može koristiti za pripremu ukusnih sendviča. Potrebno je izrezati pecivo na tanke kriške i staviti na roštilj kako bi se zagrijalo i dobilo malo hrskave kore. Pecivo se potom može punjenjem po želji, poput sira, salate, povrća i mesa.
Staro pecivo se može koristiti za pripremu ukusne pizze. Potrebno je izrezati pecivo na pola i staviti na lim za pečenje. Pecivo se potom može premazati umakom od rajčice, začinima, sirom i sastojcima po želji, poput gljiva, šunke ili paprike. Pecivo se peče u pećnici na 200 stupnjeva dok se sir ne rastopi i pecivo ne postane zlatno smeđe