Zamrzavanje bijelog luka predstavlja izvrsnu metodu za očuvanje njegovog izuzetnog okusa i hranjivih vrijednosti kako biste u njemu mogli uživati tijekom cijele godine. Ovaj jednostavan postupak zamrzavanja bijelog luka omogućuje vam da zadržite njegov karakterističan okus čak i kada nije u sezoni.
Bijeli luk je svestran sastojak koji se može koristiti u juhama, umacima, jelima od tjestenine ili u raznim receptima. Iako je bijeli luk poznat po svom potencijalu dugotrajnog skladištenja, u nekim se situacijama može brzo pokvariti. Upravo zato biste trebali naučiti kako se obavlja zamrzavanje bijelog luka.
Bijeli luk je nezaobilazan sastojak mnogih jela.. Zamrzavanje bijelog luka je sjajan način da premostite taj problem. Kroz proces zamrzavanja, zadržat ćete njegove esencijalne arome i hranjive tvari, pružajući vam priliku da tijekom hladnih zimskih mjeseci obogatite svoje obroke bez gubitka kvalitete.
Kako biste pravilno zamrznuli bijeli luk, prvo ga ogulite i sitno nasjeckajte ili usitnite. Nakon toga stavite ga u hermetički zatvorenu posudu ili plastičnu vrećicu prije nego ga smjestite u zamrzivač. Ovaj korak pomaže u pojavi neželjenih mirisa i okusa unutar zamrzivača.