Kremšnite kao podlogu mogu imati lisnato tijesto, ali i kekse. Jednostavnija opcija su keksi, ali klasična i najbolja opcija je lisnato tijesto. Kako možete sami napraviti kore za kremšnite?
Sastojci za kore za kremšnite:
- 1 1/2 šalice brašna
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 4 žlice maslaca
- 1/4 šalica maslaca
- 1 žličica octa
- 3 do 5 žlica hladne vode
Kore za kremšnite priprema:
Za kore za kremšnite, prvo izmiješajte sve suhe sastojke, a zatim dodajte mast i maslac miješajući. U dobivenu smjesu ulijte ocat i ledenu vodu.
Smjesu smotajte u kuglu i zamotajte je folijom te premjestite u hladnjak na najmanje pola sata. Nakon što se smjesa ohladila, razvaljajte je kako bi stala u kalup za pečenje.
Stavite koru još malo u hladnjak, a pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva Celzijusa. Zatim koru izvadite iz hladnjaka i stavite u pećnicu da se peče 20 minuta.
Koru za kremšnite potpuno ohladite prije stavljanja kreme.