Kulinarstvo / Komorač ili kopar - koji začin koristiti?

Image
Foto: Pixabay

Komorač ili kopar - koji začin koristiti? Je li svejedno komorač ili kopar? Saznajte sve o začinima komoraču i kopru.

8.12.2022.
11:15
Pixabay
VOYO logo

Komorač je otporna, višegodišnja biljka. Jestiva je cijela biljka komorača, a to su lukovica, listovi i plodovi. Komorač je porijeklom iz mediteranske regije. Nadalje, ima okruglu bijelu lukovicu pri dnu i peteljke prekrivene perastim lišćem. Međutim, listovi komorača vrlo su slični listovima kopra i tu dolazi do zabune između komorača ili kopra.

Kopar je jednogodišnja biljka. Perastozeleno lišće kopra koristi se kao začinsko bilje, a sjemenke kopra, koje su ravne i ovalne, također se koriste kao začini. Listovi imaju travnati okus s malo okusa sladića, dok sjemenke blago podsjećaju na kim. Što se tiče upotrebe, kopar se koristi kao ukras u salatama poput krumpir salate, u hladnim juhama s jogurtom, krastavcima i slično. No, koje su glavne razlike između komorača ili kopra?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su komorač i kopar sličnog izgleda, postoji nekoliko važnih razlika između ovih biljaka. Listovi kopra i listovi komorača koriste se za kuhanje i ukrašavanje. Međutim, glavna razlika između kopra i komorača je ta što su listovi komorača duži i imaju jači okus sladića od listova kopra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo