Topli napitci / Zašto piti kombucha čaj?

Image

Kombucha je gljiva koja ima velika ljekovita svojstva, a možete se od nje pripremiti i čaj. Kako pripremiti Kombucha čaj?

3.6.2021.
13:38
VOYO logo

Kombucha je gljiva koja je prirodni antibiotik, suzbija rast štetnih bakterija i potiče ravnotežu crijevne flore te zadržava korisne bakterije, ujedno i jača imunitet.

Kombucha čaj - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • gljiva kombucha
  • 10 dkg šećera na litru vode
  • 3 filter vrećice crnog ili zelenog čaja na litru vode

Kombucha čaj - priprema:

Skuhajte 2 litre čaja sa 3 filter vrećice čaja i neka odstoji 15-ak minuta. Izvadite filter vrećice iz čaja i dodajte 10 dkg šećera ili više prema želji, te ohladite čaj. Neka čaj bude mlak i ulijte ga u teglicu gdje se nalazi gljiva Kombucha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako prvi puta pripremate čaj tada dodajte tekućinu koju ste dobili zajedno s kulturom. Svaki sljedeći put dodajte oko 10% tekućine koju ste dobili u novi pripravak.

Gljiva Kombucha se stavlja u tekućinu i prekriva s pamučnom gazom, ne smije biti u metalnoj posudi. Gazu pričvrstite gumicama, važno je da Kambucha može disati. Fermentacije traje 4 do 12 dana, a može se piti već nakon 3 dana. Što duže Kombucha stoje toje jala i kiselija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo