Krumpir se može pripremiti na različite načine, a jedan od najčešćih je pečenje u pećnici. Koliko se peče krumpir u pećnici?
Očekujte da će pečeni krumpir trajati od 35 do 55 minuta, ili više od sat vremena ako koristite veće komade krumpira. Vrijeme pečenja odabranih krumpira ponajviše ovisi o njihovoj veličini.
Najoptimalnija temperatura za pečenje krumpira u pećnici bila bi oko 200 stupnjeva. Sve iznad ili ispod ove razine, moglo bi uništiti kvalitetu vašeg krumpira.
Ponekad može biti prilično teško procijeniti je li vaš krumpir pripremljen u pećnici dovoljno pečen. Budući da dolaze u toliko veličina, najbolje je da se oslonite na to kako izgleda i miriše, a mjerač vremena ostavite u drugom planu, međutim svakako ga koristite kako ga ne biste zaboravili u pećnici.
Potpuno pečeni krumpir će imati blago naboranu ljusku. Ukoliko dovoljno dobro slušate nakon optimalnog vremena pečenja, krumpir će ispuštati zvuk blagog šištanja. Također, ako krumpir lagano stisnete, trebao bi popustiti pod pritiskom vaših prstiju, a možda čak i malo napuknuti.