Koliko se kuha teletina? Koje vrste telećeg mesa postoje? Postoje dvije osnovne metode za kuhanje teletine: vlažna ili suha toplina. Nježni rezovi poput telećeg odreska, telećih kotleta, telećeg mesa mogu se kuhati na suhoj vatri, razmislite o pečenju na roštilju, pečenju ili prženju u tavi. Rezovi s više vezivnog tkiva - teleći gulaš i teleća kratka rebra manje su nježni i mogu imati koristi od vlažnog kuhanja, poput dinstanja ili pirjanja. Ali koliko se kuha teletina?
Budući da je teletina tako mršava, treba joj dodati malo masnoće, poput slanine ili pačje masti, kako bi stvari bile sočne. Preporuča se kuhanje teletine od cijelih mišića poput telećih odreska, pečenja i kotleta na 60 stupnjeva (srednje kuhano), 70 stupnjeva (srednje) ili 80 stupnjeva (dobro pečeno). Uvijek se preferira srednje pečeno meso, pa je 70 stupnjeva ono čemu težimo kada kuhamo teletinu.
Koliko se kuha teletina?
A kada se pitate koliko se dugo kuha teletina, odgovor je oko 20 minuta ako je narezana na kockice. A ako želite kuhati u komadima, 500 grama teletine kuhajte oko 40 minuta.