Kompot je jednostavan voćni umak od komadića svježeg voća i malo šećera, koji se kratko kuha na štednjaku. Konačni rezultat možete nazvati voćnim umakom ili voćnim kompotom. Danas donosimo recept za kompot od jabuka koji možete pripremiti za svega 20 minuta.
Kuhanje traje nešto kraće, oko 10 minuta. Svaka porcija ovog kompota pruža izvrstan izvor vitamina C i dobar izvor vlakana, kalija i vitamina B6. Ukoliko se želite sami uvjeriti koliko se kuha kompot od jabuka onda je sada vrijeme za to. Pripremite naš recept za kompot od jabuka i uživajte.
Za kompot od jabuka potrebni su sljedeći sastojci:
- 4 jabuke
- grančica ružmarina prema želji
- 75 g šećera
- 50g maslaca
- Jedno vrhnje
Koliko se kuha kompot od jabuka?
Za kompot u tavu za prženje uspite šećer i zagrijavajte dok se ne počne pretvarati u karamel. Dodajte maslac, ružmarin pa dodajte voće. Dinstajte 10 minuta dok jabuke i kruške ne omekšaju. Ulijte vrhnje. Kompot od jabuka je gotov. I upravo ste saznali koliko se kuha kompot od jabuka.