Sjećate se bakine goveđe juhe, prepune raznih okusa i mirisa s rezancima rađenim njezinom rukom. Nakon juhe baka vam je servirala umak od rajčice i pire krumpir. Prava gozba koja vas vraća u djetinjstvo.
Zaželjeli ste i sami skuhati takvu juhu, ali niste sigurni koliko se kuha govedina. Odgovor vam slijedi malo niže.
Ukoliko želite baš goveđu juhu, obratite se svom mesaru da vam pomogne odabrati komad mesa koji je najbolji za juhu pa usput možete slobodno i njega priupitati koliko se kuha govedina. Nikada nemojte kupiti meso od buta, jer je suviše suh za juhu. Kupite meso koje na sebi ima malo masnoće, tetive i naravno kost. Za to je najbolja koljenica, vratina, rebra ili flam.
Ukoliko imate deblji komad mesa, slobodno ga prerežite da se lakše skuha. Na jedan kilogram mesa stavite tri litre hladne vode, žličica soli i korjenasto povrće. Kada voda zavri, poklopite i kuhajte na laganoj vatri dva i pol do tri sata. Povremeno probodite meso iglom i provjerite je li mekano. Ukoliko ste kupili meso mlađeg goveda, biti će prije kuhano.
Samo hrabro naprijed, sada kada znate koliko se kuha govedina, sigurno ne možete pogriješiti!