Buncek je odličan izbor za glavno jelo. Pripremite kuhani buncek i poslužite ga uz kiselo zelje i pire krumpir. Ovo jelo je jednostavno za pripremu, a gotovo je za sat vremena. Koliko se kuha buncek?
Stavite kuhati vodu u veliki lonac i u vodu dodajte malo soli. Nakon što voda zakuha stavite kuhati buncek. Kuhajte buncek na srednje jakoj vatri uz stalno dolijevanje vode. Koliko se kuha buncek kako bi bio kuhani?
Ovisno o tome koliko je veliki buncek određuje se vrijeme kuhanja, ali optimalno vrijeme kuhanja bunceka je oko 45 minuta. Nakon toga izvadite buncek iz vode.
Osim kuhanja buncek možete i peći u pećnici. Za pečenje bunceka u pećnici najprije ga zalijte bijelim vinom i stavite bez poklopca u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite jedan sat.
Zatim izvadite iz pećnice, pospite slatkom crvenom paprikom, popaprite i malo posolite. Sada pokrijte posudu poklopcem i vratite u pećnicu i nastavite peći, na temperaturi od 200°C još 30 minuta.
Nakon toga poslužite buncek uz prilog prema želji.