Prije pečenja pilećih bataka, nikako ih nemojte zaboraviti očistiti. Uklonite suvišnu kožu i višak masnoće te ih dobro posolite i začinite prema vlastitoj želji.
Pećnicu je potrebno zagrijati na otprilike 180 stupnjeva Celzijevih.
Ako želite intenzivirati okus, napravite marinadu s maslinovim uljem, začinima i omiljenim začinskim biljem. Nanesite marinadu na batake i ostavite da odstoji barem 30 minuta.
Stavite batake u posudu za pečenje ili na rešetku iznad posude kako bi se masnoća mogla cijediti. Pecite batake u pećnici oko 30-40 minuta, povremeno ih okrećući kako bi se ravnomjerno ispekli.
Provjerite unutarnju temperaturu pilećih bataka pomoću termometra za hranu. Sigurna temperatura za pileće meso je oko 75 stupnjeva.
Prije posluživanja budite strpljivi i pustite pileće batake da odstoje nekoliko minuta kako bi se sokovi što ravnomjernije rasporedili.