Spremanje nekoliko paketa odjednom uobičajena je praksa za mnoge obitelji. Neki ga drže u hladnjaku za nadolazeće obroke, a ostali pohranjuju u zamrzivač. Dok mljeveno meso iz supermarketa općenito ima na pakiranju označen datum „najbolje do“, meso za mljevenje nema, što otežava utvrđivanje je li sigurno za konzumiranje. Koliko može stajati mljeveno meso vrlo je bitno znati jer najmanje što želimo je pripremiti obrok s pokvarenim mesom.
Rok trajanja se razlikuje između kuhanog i sirovog mljevenog mesa, ali stvarnost je da kuhano ne traje puno dulje od svježeg. Kuhana mljevena govedina treba biti ohlađena i konzumirana u roku od 3 dana, dok će sirova mljevena govedina izdržati samo 1-2 dana u hladnjaku. Ako niste sigurni hoćete li ga odmah kuhati, odmah ga stavite u zamrzivač, gdje može izdržati 3-4 mjeseca.
Koliko može stajati mljeveno meso možemo se uvjeriti i malom provjerom. Ako je vanjska strana mesa drugačije boje od one iznutra, ne trebate se brinuti. Svijetlocrvena boja koju vidite na površini mljevene govedine dolazi od interakcije kisika s pigmentima mesa. Unutrašnjost mljevenog mesa ponekad može dobiti sivkasto smeđu boju ako postoji nedostatak kisika koji prodire na površinu. Ova promjena boje nije znak da se meso pokvarilo. Međutim, ako mljeveno meso izvana počinje sivjeti ili smeđiti, to je znak da meso počinje trunuti – i najbolje je ne riskirati.