Rok trajanja kuhanog i sirovog mljevenog mesa razlikuje se, ali u suštini kuhano meso ne traje puno dulje od svježeg. Prema nekim istraživanjima, kuhano mljeveno meso treba čuvati u hladnjaku i potrošiti unutar tri dana, dok će sirovo mljeveno meso trajati samo dan ili dva u hladnjaku.
Ako niste sigurni hoćete li ga odmah kuhati, odmah ga stavite u zamrzivač gdje može stajati barem tri do četiri mjeseca. Također možete i vakuumirati mljeveno meso, koje traje znatno dulje u hladnjaku od običnog pakiranja.
Osim promjene boje na vanjštini iz sivkasto-smeđe, osjetom njuha lako možete provjeriti je li mesu istekao rok trajanja u frižider. Svježe meso općenito će ispuštati blagu aromu poput željeza.
Svježe mljeveno meso trebalo bi biti hladno, glatko i lagano vlažno na dodir, dok bi ono koje više nije jestivo, moglo biti sluzavo ili ljepljivo u frižideru..