Kulinarstvo /

Optimalno vrijeme kuhanja junećeg gulaša

Image
Foto: Pixabay

Juneći gulaš izvrsno je jelo za hladne jesenske dane. Međutim, postoje mnoge razlike u razmišljanju koliko dugo se kuha juneći gulaš. Donosimo jednostavan odgovor na ovo pitanje.

10.12.2021.
14:58
Pixabay
VOYO logo

Priprema junećeg gulaša je zahtjevna i potrebno je dosta vremena kako bi nastao ukusan i sočan juneći gulaš. Koliko se kuha juneći gulaš?

S obzirom da je baza junećeg gulaša junetina, vrijeme potrebno da se junetina skuha je od tri do četiri sata. To je vrijeme potrebno kako bi meso postalo mekano i da se počne odjeljivati od kosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juneći gulaš možete kuhati i kraće, ali kako bi meso bilo mekano i sočno minimalno vrijeme kuhanja je dva sata. Ako nemate više od dva sata vremena za kuhanje gulaša tada prije pripreme obavezno marinirajte meso. Meso je dovoljno marinirati sa soli, paprom i uljem, kako bi ono omekšalo.

Povrće nemojte odmah dodati u gulaš kako se ne bi raskuhalo jer je povrću potrebno puno manje vremena kako bi postalo mekano. Dovoljno je zadnjih pola sata, 45 minuta dodati povrće u gulaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada pripremate gulaš, vrlo je važno znati koliko dugo se kuha juneći gulaš kako bi meso bilo mekano i ukusno. Optimalno vrijeme potrebno za kuhanje gulaša je oko tri sata. Stoga strpljivo i polako kuhajte gulaš jer će samo na taj način rezultat biti odličan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo