Priprema junećeg gulaša je zahtjevna i potrebno je dosta vremena kako bi nastao ukusan i sočan juneći gulaš. Koliko se kuha juneći gulaš?
S obzirom da je baza junećeg gulaša junetina, vrijeme potrebno da se junetina skuha je od tri do četiri sata. To je vrijeme potrebno kako bi meso postalo mekano i da se počne odjeljivati od kosti.
Juneći gulaš možete kuhati i kraće, ali kako bi meso bilo mekano i sočno minimalno vrijeme kuhanja je dva sata. Ako nemate više od dva sata vremena za kuhanje gulaša tada prije pripreme obavezno marinirajte meso. Meso je dovoljno marinirati sa soli, paprom i uljem, kako bi ono omekšalo.
Povrće nemojte odmah dodati u gulaš kako se ne bi raskuhalo jer je povrću potrebno puno manje vremena kako bi postalo mekano. Dovoljno je zadnjih pola sata, 45 minuta dodati povrće u gulaš.
Kada pripremate gulaš, vrlo je važno znati koliko dugo se kuha juneći gulaš kako bi meso bilo mekano i ukusno. Optimalno vrijeme potrebno za kuhanje gulaša je oko tri sata. Stoga strpljivo i polako kuhajte gulaš jer će samo na taj način rezultat biti odličan.