Različite vrste mesa možete peći na roštilju ali je zato i bitno koje meso se koliko peče. Meso pečeno na roštilj kao što su odrezak, svinjski kotleti, pečenica i piletina treba odstajati nakon pečenja na žaru, što malo podiže unutarnju temperaturu i omogućuje preraspodjelu sokova.
Vrijeme pečenja na roštilju ovisi o nekoliko čimbenika: vrsti hrane, njezinoj debljini i željenoj pečenosti. Kotlete možete na roštilj peći 10 do 15 minuta ovisno o debljini mesa. Za pileća psa, pureće pljeskavice ili pureći file trebat će vam oko 10 do 12 minuta. Za ribu će vam trebati 10 do 20 minuta na roštilju, ovisno o vrsti i debljini. Također za filete i odreske ribe trebat će vam 6 do 10 minuta. Za ribeye odrezak trebat će vam 7 do 11 minuta.
Na roštilju možete pripremiti i hrenovke kojima će trebati tek 2 do 3 minute.