Kuhani krumpir će trajati kraće nego sirovi krumpir. To je zato što kuhanje može razgraditi staničnu strukturu krumpira i stvoriti okruženje koje je pogodnije za kvarenje. Uz pravilno skladištenje, kuhani krumpir izdržat će 3-5 dana u hladnjaku. Sada kada znate koliko dugo može stajati kuhani krumpir, pogledajte kako izgleda pravilno pothranjivanje kuhanog krumpira.
Za spremanje kuhanog krumpira ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, zatim ga stavite u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte u hladnjaku. Za podgrijavanje ih možete peći u mikrovalnoj ili zagrijati u tavi s malo ulja ili maslaca. Također, ako ste kuhali krumpir s korom i nakon toga ga ogulili, podložniji je kvarenju jer je barijera kože uklonjena i krumpir je izložen.
Prije konzumiranja bilo koje hrane uvijek je dobra ideja provjeriti je li se pokvarila, osobito ako je bila u hladnjaku dulje vrijeme. Znakovi kvarenja kuhanog krumpira uključuju neugodan miris, promjenu boje ili kašavost. Ako primijetite bilo koji od ovih znakova, bacite krumpire i nemojte ih jesti. Od sada ćete uvijek znati koliko dugo može stajati kuhani krumpir.