Dinstano mljeveno meso odličan je izbor za glavni obrok. Za pripremu dinstanog mljevenog mesa važno je vrijeme pripreme. Koliko dugo dinstati mljeveno meso?
Sastojci za dinstanje mljevenog mesa:
- mljeveno meso
- ulje
- luk
- celer
- crvena i zelena paprika
- rajčice
- sol i papar
Priprema dinstanog mljevenog mesa:
Kako bi krenuli dinstati mljeveno meso, za početak zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, celer i crvenu i zelenu papriku.
Dinstajte 3 minute ili dok ne omekšaju. Nakon toga dodajte mljeveno meso. Dinstajte mljeveno meso miješajući drvenom žlicom da razbijete mljeveno meso, 8 do 10 minuta ili dok ne porumeni. Dodajte rajčice.
Začinite soli i paprom. Kada zakuha smanjite vatru. Pirjajte 10 do 15 minuta ili tako dugo dok se ne zgusne.
Dinstano mljeveno meso je gotovo i spremno za posluživanje.