Ne morate biti stručnjak u pravljenju slastica i deserata ukoliko se odlučite napraviti ovaj kolač sa marcipanom. Potrebno je otprilike sat vremena, a ukoliko pratite upute sigurno nećete pogriješiti.
Sastojci za kolač s marcipanom:
- 4 jaja, velika
- 250 grama marcipana
Kolači s marcipanom priprema:
Prvo pećnicu stavite da se zagrije na 170 stupnjeva Celzijusa. Uzmite marcipan i sitno ga narežite, a potom polako zagrijte. Ako je rezanje marcipana mrsko, možete ga i naribati.
Jaja miksajte sve dok ne postanu pjenasta. U njih dodajte prethodno pripremljene komadiće marcipana i nastavite miksati. Potrebno je da smjesa ostane i dalje pjenasta kao na početku.
Tijesto koje dobijete miksanjem stavite u pripremljeni lim za pečenje. Pecite ovako pripremljen kolač s marcipanom na 170 stupnjeva Celzijusa oko 15 minuta.
Nakon tog vremena, smanjite pećnicu na 120 stupnjeva Celzijusa i pecite još pola sata. Nakon što je kolač s marcipanom pečen, ostavite ga da se ohladi prije nego ga poslužite.