Kolač od krušaka i badema kao stvoren za uživanje u zimi
Odličan zimski recept za ukusnu tortu objavio je Bakers Royale
Broj osoba: 8
Sastojci
125 grama brašna
pola žličice soli
1 žličica praška za peciva
134 grama šećera
140 grama paste od badema
150 grama maslaca
3 jaja
1 žličica ekstrakta badema
2 poširane kruške
Sastojci za glazuru
55 grama maslaca
110 grama smeđeg šećera
70 grama badema
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Prekrijete dno maslacom i brašnom. U posudi srednje veličine pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Staviti sa strane.
2. Pomiješajte šećer i pastu od badema dok smjesa ne izgleda kao mokar pijesak. Izmiksajte na srednjoj brzini pa povećajte na najjaču dok ne postane lagana, oko dvije do tri minute. Ubacite jaja, pazeći da je svako dobro spojeno prije nego ubacite drugo. Dodajte ekstrakt badema. Isključite mikser, dodajte smjesu brašna.
3. Narežite krušku na tanke kriške. Stavite pola pripremljene smjese u posudu za pečenje, pa sloj kruški i ostatak smjese. 50 minuta pecite na 175 stupnjeva.
4. Nakon 40 minuta pečenja, počnite pripremati glazuru. Stavite maslac i smeđi šećer u malu tavu. Pustite da zavrije i dodajte bademe. Izvadite kolač kad je prošlo 50 minuta i namažite glazuru. Vratite na pečenje još nekih 15 do 20 minuta. Ostavite desetak minuta da se ohladi u posudi za pečenje prije vađenja.
Možete dodati i listiće badema na vrh prije pečenja.