Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Slatko, brzo i zdravo /

Kolač od krušaka i badema kao stvoren za uživanje u zimi

Kruške uvijek žive u sjeni jabuka. Zaustavimo tu nepravdu odličnim kolačem tortom od badema i kruške

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Odličan zimski recept za ukusnu tortu objavio je Bakers Royale

Broj osoba: 8

Sastojci

125 grama brašna

pola žličice soli

1 žličica praška za peciva

134 grama šećera

140 grama paste od badema

150 grama maslaca

3 jaja

1 žličica ekstrakta badema

2 poširane kruške

Sastojci za glazuru

55 grama maslaca

110 grama smeđeg šećera

70 grama badema

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Prekrijete dno maslacom i brašnom.  U posudi srednje veličine pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Staviti sa strane.

2. Pomiješajte šećer i pastu od badema dok smjesa ne izgleda kao mokar pijesak. Izmiksajte na srednjoj brzini pa povećajte na najjaču dok ne postane lagana, oko dvije do tri minute. Ubacite jaja, pazeći da je svako dobro spojeno prije nego ubacite drugo. Dodajte ekstrakt badema. Isključite mikser, dodajte smjesu brašna.

3. Narežite krušku na tanke kriške. Stavite pola pripremljene smjese u posudu za pečenje, pa sloj kruški i ostatak smjese. 50 minuta pecite na 175 stupnjeva.

4. Nakon 40 minuta pečenja, počnite pripremati glazuru. Stavite maslac i smeđi šećer u malu tavu. Pustite da zavrije i dodajte bademe. Izvadite kolač kad je prošlo 50 minuta i namažite glazuru. Vratite na pečenje još nekih 15 do 20 minuta. Ostavite desetak minuta da se ohladi u posudi za pečenje prije vađenja. 

Možete dodati i listiće badema na vrh prije pečenja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike