Lagani desert /

Kolač od bjelanjaka lagani desert

Image

Kolač od bjelanjaka je malo zahtjevniji za pripremu, ali vrijedi truda. Donosimo vam recept kako pripremiti kolač od bjelanjaka.

1.2.2022.
11:18
VOYO logo

Kolač od bjeljanjaka je lagan i mekan, ali još uvijek dovoljno čvrst da se može prekriti fondanom. Kako napraviti kolač od bjelanjaka?

Sastojci za kolač od bjelanjaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 10 dkg maslaca
  • 1,5 dcl ulja
  • 40 dkg šećera
  • žlica ekstrakta vanilije
  • 35 dkg brašna
  • žlica praška za pecivo
  • žličica soli
  • 2 dcl mlijeka
  • 6 bjelanjaka

Priprema kolača od bjelanjaka:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite dva okrugla kalupa za torte tako da dno obložite krugom papira za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mikseru umutite maslac, dodajte šećer i ulje i miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Umiješajte ekstrakt vanilije. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

Mikserom na srednjoj brzini, postupno naizmjence dodavati smjesu brašna i mlijeko u smjesu s maslacem, počevši i završiti smjesom od brašna. Miješajte dok se svaki gotovo potpuno ne sjedini.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte bjelanjke i ručno mikserom miješajte na velikoj brzini dok se ne stvore čvrsti vrhovi. Špatulom lagano umiješajte bjelanjke u tijesto.

Tijesto za torte ravnomjerno podijelite u pripremljene kalupe. Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite kolače iz pećnice i ostavite da se ohlade 15 minuta. Kolač od bjelanjaka je gotov, možete ga preliti s glazurom prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo